Volver »

Oriol Espona

Barcelona »

Ver teléfono
Oriol Espona,
Neix a Terrassa l'any 1955. Inicia els estudis de flauta travessera a Colòmbia al Conservatori Nacional de Bogotà amb el mestre Alberto Gaitán.

Posteriorment es trasllada a París, on estudia música de cambra a l'Ecole Normale sota la direcció de Georges Buissón, i segueix els estudis de flauta amb Robert Hériché, flauta solista de l'Òpera de París.

Retorna a Catalunya i obté el títol de professor superior de flauta travessera al Conservatori Superior Municipal de Barcelona.

Segueix la seva formació en cursos d'interpretació i música de cambra a Catalunya, França, Alemanya, Anglaterra i Àustria amb els mestres Willy Freivogel, Jean-Pierre Rampal, Milan Munclinger, Trevor Wye, Andràs Adorjan i Susan Milan.

La seva activitat com a intèrpret es desenvolupa en recitals a duo amb piano, amb guitarra i també amb arpa, així com programes amb acompanyament de trio de corda o bé orquestra de cambra, recitals de flauta sola i actuacions a duo, trio, quartet, quintet o sextet de música de jazz.

Té una dedicació molt important a la docència de la flauta travessera i música de cambra i ha treballat en diferents escoles privades i municipals així com en Conservatoris de música. Actualment és professor de flauta travessera a l’escola municipal de música de Cornellà de Llobregat.

Otros datos:

Programa

1ª part

W.A.Mozart(1756 -1791) - Sonata en Fa Major
Allegro
Andante
Menuet I - II

Franz Schubert(1797-1828) - Sonata Arpeggione
Allegro Moderato
Adagio
Allegretto

2ª part

Johannes Brahms(1833-1897) - 3 Klavierstücke, Op. 118
Intermezzo I
Intermezzo II
Ballade

Oriol Espona(1955) - Antoni Besses(1945)
“Impromptu”

Francis Poulenc(1899-1963) - Sonata
Allegro malinconico
Cantilena - Assez lent
Presto giocosso
__________________________________

Oriol Espona, flauta travessera
Antoni Besses, piano
__________________________________

Currículums

Oriol Espona

Neix a Terrassa l'any 1955. Inicia els estudis de flauta travessera a Colòmbia al Conservatori Nacional de Bogotà amb el mestre Alberto Gaitán.

Posteriorment es trasllada a París, on estudia música de cambra a l'Ecole Normale sota la direcció de Georges Buissón, i segueix els estudis de flauta amb Robert Hériché, flauta solista de l'Òpera de París.

Retorna a Catalunya i obté el títol de professor superior de flauta travessera al Conservatori Superior Municipal de Barcelona.

Segueix la seva formació en cursos d'interpretació i música de cambra a Catalunya, França, Alemanya, Anglaterra i Àustria amb els mestres Willy Freivogel, Jean-Pierre Rampal, Andràs Adorjan, Trevor Wye i Milan Munclinger.

La seva experiència docent, amb una dedicació de ja 30 anys, passa per haver estat professor de flauta travessera de les següents escoles de música i conservatoris: escola municipal de música Frederic Mompou de Matadepera, d’Arenys de Mar, de Cerdanyola, de Sant Quirze del Vallès, d’Argentona, de Granollers, conservatori municipal de Terrassa i actualment és professor de flauta a l’escola municipal de música de Cornellà de Llobregat.

Com a intèrpret es desenvolupa en recitals de música clàssica a duo amb piano, amb guitarra i també amb arpa, així com programes com a solista amb orquestra de cambra i també amb acompanyament de trio de corda, recitals de flauta sola i actuacions a duo, trio, quartet, quintet i sextet en música de jazz.

En música clàssica ha actuat amb músics de reconegut prestigi com amb els pianistes Àngel Soler, Miquel Farré, Alan Branch, Daniela de Marchi amb els guitarristes, Santiago Figueras i Ricard Sánchez, i amb el clavicembalista Jordi Reguant.

En música de Jazz ha actuat amb músics de reconegut prestigi com: Carles Pineda, Benet Palet, Elisabet Raspall, Joan Albert, Adrià Font, Nono Fernández, Jordi Gardeñas, Pau Bombardó, Xavi Mèrida, Xavier Hinojosa, Àlex Florez, Thierry Couralt, David Garcia, Josep Coca, Pere Loewe, a més de compartir jams sessions, amb músics de la talla de Horacio Fumero, Arnau Boix, Benjamin León, Peer Wyboris, Gorka Benítez, Ramon Escalé, Geni Barry, Chris Higgins, Pere Soto, José Reinoso i Rai Ferrer, entre d’altres.

Antoni Besses

“Estem enraonant d’un excel•lent músic pianista i compositor”
Així definia Messiaen, ja en els anys seixanta, a aquest músic català nascut a Barcelona l’any 1945.

Com indica Frederic Gevers: “Antoni Besses és un pianista complert. La musicalitat és al mateix temps intensa i distingida, la tècnica perfecte...posseeix una viva sensibilitat i empren les obres amb esperit creatiu, escapant a tot academicisme”.

Antoni Besses interpreta un repertori molt ample i, gràcies a la seva evolució artística, ha arribat a ser considerat per el públic i la crítica com un dels més sòlids valors entre els intèrprets de l’estat espanyol de la seva generació, sent característic en les seves interpretacions allò que Pierre Sancan va dir d’ell: “...sempre vaig tenir la sensació de tractar amb un dels intèrprets que respon més sincerament al missatge musical, del qual molts virtuosos semblen desconèixer la seva significació convincent”.

Els seus mestres foren Gibert Camins i Joan Massià. Ha col•laborat i rebut consells de P. Sancan, O. Messiaen, G. Agosti, A. De Larrocha, F. Mompou que va dir d’ell “...és un músic complert i d’una sòlida formació. Al seu alt nivell com a pianista -en el que em complau incloure la fidel interpretació de la meva obra- s’uneix una notable capacitat en el camp de la composició i la direcció d’orquestra”.

Primer premi de “L’Institut Francès de Barcelona”, “Extraordinari de piano” i “Maria Barrientos”, Primer premi “Drago de Plata” en el concurs internacional de Santa Cruz de Tenerife (1968), Diploma Superior amb Gran distinció” del Real Conservatori d’Amberes (1977).

Cal destacar els seus recents èxits als EEUU i Canadà, així com les seves actuacions per tota Europa (França, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Polònia, Itàlia, Dinamarca, Suïssa, Finlàndia, Romania, Rússia...) i també a l’Àfrica i Amèrica del Sud, oferint recitals i concerts, col•laborant amb músics de prestigi internacional com, entre d’altres, R. Aldulescu, M. Cervera, G. Comellas, A. Copland, A. De Larrocha, E. Graubin, C. Henkel, I. Markevitch, A. Markovsky, E. Simon, etc.

Producció discogràfica: Bach, Besses, Blancafort, Brahms, Falla, Franck, Granados, Mompou, Turina, Villalobos.

És catedràtic de piano del Conservatori Municipal de Barcelona.

Contacta con Oriol Espona